Adobe Flash Player ActiveX-PPAPI-NPAPI telepítők (GPO kompatibilis)

(3)(0)
By | 2016-01-04

Adobe-Flash-PlayerA mai napon sikerült erőt vennem magamon, hogy frissítsem az Adobe Flash player-t telepítő GPO-mat. Mint ahogy sokan tudjátok, a drága képes akár NAPONTA frissítést jelezni a böngészőbe. Persze egy tapasztaltabb felhasználónak ez nem jelenthet gondot, de akkor is dühítő! Arról nem is beszélve, hogy több ügyfelem laptopján is láttam feltelepítve az McAffe Security-t a már futó vírusirtója mellet, amitől a hajam égnek áll!

Na de talán valamennyire sikerül majd megkönnyítenem ezen felhasználók dolgát, még ha nem is tudják mi az a GPO-t. Az alábbi telepítők Windows 7-8-10 (64bit) operációs rendszereken lettek tesztelve és rendben futnak.

Figyelem: Az Adobe Flash player telepítésének megkezdése előtt, minden esetben győződjünk meg arról, hogy minden böngészőt bezártunk! Ellenkező esetben nem várt hibákat jelezhet a telepítő. Ritkán, de előfordulhat, hogy a teljes számítógép újraindítására is szükség van. 

A Flash player 3 részből áll:

Az ActiveX és a NPAPI telepítők az Adobe által kiadott, az eredetivel 100% megegyező offline telepítők, így itt biztos találkozni fogtok egy telepítő ablakkal. De a PPAPI már egy csendes (/quite) telepítő, ami az indítás után feltűnés mentesen települ. Sajnos az gyártó honlapján csak exe telepítőt találtam így elkészítettem a GPO-hoz passzoló verziót.

A telepítés viszonylag egyszerű: -next -next -finish

Tipp 1: Ritkán, de előfordulhat, hogy egy alkalmazáshiba miatt a böngész beragad és ugyan mi bezártnak észleljük a programot, de az a háttérben még fut. Ez esetben a számítógép teljes újraindítása sokat segíthet.

flashmanagerA sikeres telepítés után az alábbi képet kell kapnunk:

 

 

Likes(3)Dislikes(0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.