Firefox ESR 38.7.0 (GPO msi telepítő)

(0)(0)
By | 2016-04-07

firefox-256.e2c1fc556816 Talán a Firefox web böngészőt nem kell senkinek bemutatnom, hisz hosszú ideje elérhető bárkinek, aki jobb böngészőt keres, mint a "beépített". Számomra is, ahogy sokak számára is már bizonyított és viszonylag stabilan és megbízhatóan működik, így talán érthető is miért vált nálunk is elsődlegesen ajánlott böngésző, ami minden gépen elérhető. Viszont így ebből is szükségünk lett egy MSI (Extended Support Release) verziójú telepítőre.

Nem szokásom más trófeájával ékeskedni, így most sem teszem. Szerencsére a "FrontMotion" csapata már elkészített egy telepítőt, illetve folyamatosan készíti a friss és több nyelven is elérhető változatokat.

A telepítőjük igen igényesen van elkészítve, mivel külön figyelmet fordítottak a régi verzió eltávolítására, a profil megtartása és a frissítések kikapcsolására. Így ha újabb verzió érhető el, csak tölstd le és küld ki a kliens gépekre. Külön piros pont jár a sikertelen telepítés lekezelésére, melyet úgy oldottak meg, hogy kint hagyja az asztalon a Firefox ikont és az első indításnál végigvezeti a felhasználót a telepítőn.
Igaz, hogy ez a felhasználók számára egy új, ismeretlen ablakot jelent (és vele egy új problémát), de semmi gond, mert hívnak minket és végigkattintjuk helyettük. 

És talán ezzel az igényes telepítővel sikerült kiérdemelniük, hogy ténylegesen megköszönjem a munkájukat! Csak így tovább srácok!!!!

(A biztonság kedvéért a Firefox ESR 38.7.0 hun telepítő innen is elérhető. 😉 )

Likes(0)Dislikes(0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.