HDD csiszológép izé

(0)(0)
By | 2016-01-16

vidiA héten szokásos online böngészés közben belefutottam egy érdekes videóba és ki tudja már miért, de beakadt a fejembe. Nagyon megtetszet az ötlet egyszerűsége és mivel az eszközök kéznél voltak, miért ne csináljak magam is egyet. Az alábbi videón mindenki láthatja, hogy a minimális kézügyességgel könnyedén elkészíthető.

https://www.youtube.com/watch?v=XCs1vUWqZNI

Elsőször is készítsük elő azokat az eszközöket, amikre szükségünk lesz. Gáz utólag, meló közben, koszosan szaladgálni szerszámokért. Nézzük is mire lesz szükség: Winchester (ide), táp, csiszolópapír, olló, körző, csavarhúzó és kétoldalú ragasztó.

Ha minden megvan, szereljük is szét a HDD meghajtót. A fedőlap viszonylag könnyen lejön, miután azt a csavart is kiszedtük, ami a papír alatt szokott megbújni 😉 . Belül találunk pár fölösleges alkatrész, amire nem lesz szükségünk (mágnes, olvasófej…), nyugodtan távolítsuk is el. Közben azért gondosan ügyeljünk a tárcsák sértetlenségére.

Ügye nem is volt olyan nehéz. Vegyük is elő a körzőnket és csiszolópapírt és rajzoljuk át a tárcsa méreteit a képen látható módon. Ellenőrizzük le még egyszer, mert ha valamit elmértünk és rosszul vágunk…..  Ha minden rendben vágjuk is ki. A következő lépésben a kétoldalú ragasztóból vágjunk le 4 db kisebb csíkot és a képen látható módon helyezzük fel. Igazából mindegy is, milyen szögben, mennyiségben helyezzük fel, a lényeg hogy stabilan tartson.

Ha a ragasztó is fent van, óvatosan helyezzük rá a csiszolópapírt a durva résszel felfelé (hátha valakinek nem egyértelmű 😛 ).  Majd gondosan és FINOMAN nyomkodjuk rá jó alaposan, nehogy útközben felszálljon róla. A táp csatlakoztatása után már használatba is vehetjük az olcsó házi csiszológépünket.

Ahogyan a fenti képen is láthatjátok szépre sikerült a végeredmény. Egyszerű és gyors, mint a kínai instant tészta :). 

Összegezve viszont eléggé vegyesek az érzelmeim:

+ A csiszoló vászon könnyen "cserélhető". Vagyis csak ragaszd rá a következő réteget.
+ IIIIIIIszonyat gyorsan tud pörögni egy 7200rpm-es tárcsa.
+ És mindeközben nagyon halk is.

– De sajnos a tárcsa ereje nagyon kevés. Élezésre egyáltalán nem használható, ceruzát is csak kb. 4-szerre sikerült kihegyezni.
– Lehet csak a hdd hibája, de az én donorom a szétszerelés után max 1 percig pörög fel és utána leáll.
– A winchester oldalsó peremei pont olyan magasak, hogy egy hosszabb eszközt (pl olló) ne fér oda, fenn akad.
– És végezetül a koszból is pont az marad benne, ami nem kéne. A fém reszelék elpattog, a fa megmarad és eltömíti.

 

Tehát így visszanézve, jó buli volt, de semmi haszna az egésznek. Szerencsére nem volt nagy költség elkészíteni, így nem veszthetünk sokat. Ennek ellenére nem bánom. Jópofa.

Likes(0)Dislikes(0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.