Mindenek előtt gondolkodj!

(0)(0)
By | 2016-01-01

letöltés

Kezdésnek talán arról kéne mesélnem, hogy milyen jó is az, ha az ember előre gondolkodik.
Jó-jó, nem lesz itt semmi szentbeszéd! Én se gondolkodtam előre 😛
A model repülő építésének a lelkesedésétől elvakulva, vagy csak a zöldfülűség miatt, de mint mindenki én is úgy gondoltam, hogy nem nagy cucc ez, pikk-pakk összedobok egy Balsa repülőt. NEM ÍGY VAN !!!

Tanács: A lelkesedés jó dolog, csak módjával, ne légy h*lye. Ragad meg a kezdeti lelkesedésed és mindig csak egy kicsit hasznosítunk belőle! Hidd el! Szükséged lesz rá még később is!

Talán ez volt az én szerencsém is, hogy nem túl nagy hévvel ugrottam bele. No meg barátomnak, Endrének, akinek ezúton is köszönöm a tanácsait és gyorstalpalóit a repülésről. Mert talán ez az, ami a legtöbbet segített a modellezés során. Úgyanis az az ember, aki nem tudja, hogy mi a csűrőlap és szárny között a különbség, felhajtó erő, ellenkormányzás, annak pont egy tapasztaltabb modellezőre van szüksége. (Jóóóó nem ennyire, de értitek a lényeget.)

Tanács: Ha teljesen kezdő vagy a modellezésben (legyen az hajó, autó, repülő), keress egy tapasztaltabb embert vagy modellező klubbot, aki időben figyelmeztethet a hibákra és ellát jó tanácsokkal.

ADSC07176 sok tanács ellenére én is futottam zsákutcába, de ez természetes. Ahogy a kép is mutatja, egy rossz mozdulat és vége több napi munkának. Öszintét bevalva, ha nem számítjuk a hibás kivitelezést 😛 akkor egy kicsit ideges is voltam és kapkodtam. De ebből is lehet tanulni.

Tanács: Ha van szabad 10-20 perced és úgy fogsz neki a munkának, hogy "most gyorsan ezt összedobom", na akkor követi el a legnagyobb hibákat. Inkább bonts egy sört és ülj be a TV elé! NE KAPKODJ!

Nagyobb projekteknél, biztosan lesznek holtidők, amikor a családhoz kell rohangálni, sok a meló, vagy csak rossz az idő és ilyenkor jó informálódni, ellesni másoktól trükköket és hoppá már megint tanultál valamit.

Tanács: Lépj be több facebook modellező és börze/eladó csoportba, mert ott is lehet érdekes dolgokat találni, tanulni.

14433064_l-610x426Az első gépemhez én is használtam vásároltam össze a cuccokat (szervo, adó, vevő) és ha figyelmes az ember, gyorsan lecsaphat jó vételekre. Persze nagyon megkell nézni mit veszel, mert nagyon sok a leharcolt, vacak, hibás alkatrész is. Vagy a másik kedvencem: elutalod előre a pénz és eltűnik az eladó. Olyan sok ilyen van, hogy már külön csoport van, ahol az eladókat értékelheted! De talán ez már egy másik téma, legyen mára ennyi is elég. 😉

Likes(0)Dislikes(0)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.