.NET teljes törlése (dll+reg+update)

(3)(0)
By | 2016-01-07

microsoft-net-framework-repair-tool-01-535x535

Íme, a Microsoft másik ismert „mumusa”, a .NET Framework. Hogy mi a problémám vele? Szokása ad hoc, egyik pillanatról a másikra meghibásodni. És, hogy miért? Fogalmunk sincs! Na jó, ez így ebben a formában nem igaz! Tippunk azért van. 🙂

A mai nap is úgy indult, mint a többi. Átlagos munkanap, nyugodt, csendes és legfőképp csörgő telefonmentes. Gondoltam végre lesz időm… megírni nektek a GPO-s telepítő posztot, de nem!

A délután kollegám jelezte, hogy az egyik gépünkön egy szoftver megmakacsolta magát! A hiba üzenet egyértelmű volt: bes*art a .NET 4.0 néhány dll fájlja. Azt gyanítjuk, hogy az egyik frissítés tehette tönkre. Úgyan nem bizonyított, dehát ez nem az a szakma 🙂 .

Első próbálkozásunkba kézzel akartunk pár frissítést feltenni, de többszöri próbálkozásra sem volt hajlandó együttműködni. Hiba üzenet:„Hiba történt!” Kösz!

Második próbálkozásomban a programok közül próbáltam eltávolítani, de nem sok bizodalmam volt hozzá. Hisz szegény honnan a frászból tudná, hogy milyen frissítések települtek fel?! Na mindegy. Egy próbát megér.

Fölösleges! Újraindítás, újratelepítés…. semmi! Ugyan az a hibaüzenet várt.
Ekkor gondoltam, hogy már mások is biztos belefutottak ebbe a problémába és rákerestem. Olyannyira ráhibáztam, hogy már külön alkalmazást is készítettek, ami kitakarítja az összes .NET fájlt, frissítést, bejegyzést. Hatalmas köszönet a készítőknek!!!

.NET Framework Cleanup Tool -Letöltés-

Használata egyszerű és gyors:

1. Biztos futtatni szeretnék ezt a programot?

biztos

2. Elfogadjuk a szerződési feltételeket?

szerz

3. A program: A lenyíló menüben kiválaszthatjuk, melyik verziót szeretnénk eltávolítani, majd kattintsunk a „Cleanup Now” gombra. Ha minden jól működik, neki is lát a munkának, amit úgy „jelez” felénk, hogy inaktívvá teszi az előbbi és az „Exit” gombot. Ja és a „Current status” ki is írja. 😛

cleanup

4. Amennyiben a program befejezte a törlés, a szakavatott szemek megtekinthetik a logokat a „View Log” gomb segítségével.

log

5. Én még a biztonság kedvéért bementem a programok eltávolításába és onnan is leszedtem a .NET-es bejegyzéseket. Persze jelezte, hogy már semmit sem talál, így szeretném a bejegyzést törölni?

6. A biztonság kedvéért indítsuk újra a számítógépet!

7. Új .Net telepítése: Immár nem a 4.0-ásat, hanem a 4.5.2 (offline telepítőt) raktam fel. Pár frissítés és minden szuper!

 

Ennyi mára elég is. Későre jár már az idő. Ha valaki többet szeretne megtudni erről a program csodáról (.NET Framework Cleanup Tool), az alábbi linken utána olvashat.
Aaron Stebner's WebLog

By All!

 

 

 

 

 

 

 

Likes(3)Dislikes(0)

One thought on “.NET teljes törlése (dll+reg+update)

  1. Piroska

    Nagyon szépen köszönöm a segítséget,már rég óta kínlódok ezzel a problémával.

    Likes(2)Dislikes(1)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.